keskiviikko 28. huhtikuuta 2010

Viikko 16: Lähihaku + pillitys

Alkuviikosta käytiin vain parilla metsälenkillä, mutta muuten Onnilla oli vapaata. Keskiviikkona aloitettiin meidän lähihaku-teemaviikko. Koska piha on sulannut ihan paljaaksi, käytin viimeisiä lumen rippeitä apukeinona lähihakupillityksen opettelussa. Lapioin nimittäin keskelle paljasta maata lumikasat, joihin damit oli hyvä piilottaa ja koirallekin oli erittäin selvää, että mistä niitä dameja pitää etsiä.

Keskiviikkona tehtiin siis yksi harjoitus, jossa Onni istui lumikasan vieressä ja katsoi, kun piilotin kaksi damia lumikasaan. Tämän jälkeen päästin Onnin etsimään dameja ja pillitin samalla lähihakupillitystä.

Torstaina aamupäivällä toistettiin sama harjoitus. Iltäpäivän harjoitusta varten lapioin kaksi lumikasaa lisää. Käytiin Onnin kans piilottamassa jokaiseen lumikasaan 2-3 damia, minkä jälkeen lähetin Onnin linjalle kohti lumikasaa. Kun Onni oli loikan tai kahden päässä lumikasasta, aloin taas lähihakua.

Perjantaina harjoiteltiin edelleen lähihakua, mutta yhdistettiin harjoitukseen ohjaukset vasemmalle ja oikealle. Koska lähihaut lumikasoista onnistui niin hyvin, siirryttiin iltapäivällä heinikkoon. Kävin Onnin kans viemässä kaksi damia heinikkoon, laitoin damit kaatuneiden heinien alle piiloon, mutta hieroin dameja ensin maahan, jotta Onni varmasti löytäisi ne hajun perusteella. Harjoitus onnistuikin oikein mukavasti eikä Onni juossut kertaakaan yli dameista

Lauantaina oli laiskottelupäivä ja sunnuntaina käytiin tekemässä pari linjaa samaisessa heinikossa ja kokeiltiin myös taaksepäin työntöä linjalle. Viikon harjoituksiin tyytyväisinä taidetaan ensiviikoksi jättää lähihaun harjoittelu hautumaan ja tehdään jotain muuta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti