lauantai 17. huhtikuuta 2010

Hankinome 17.4.2010

"Hei, hän syntynyt on vauhti kallossaan, hei hei hei ja bensaa suonissaan..." (Rauli Badding Somerjoki)

Tänään lastattiin pahaa aavistamaton Onni autoon ja ajeltiin Oulunsaloon Kisakankaalle hankinomeilemaan. Kyseinen epävirallinen koe oli ihan ensimmäinen koetilanne sekä koiralle että emännälle. Näistä kahdesta osapuolesta emäntä tais kuitenkin olla se, jota jännitti enemmän :)

Meidän suoritusvuoro oli kymmenentenä, joten ehdin käydä katsomassa pari ensimmäistä suoritusta. Nielaisin pari kertaa tyhjää, kun selvisi, että mukana oli myös tuplamarkkeeraus. Onnin kans ei ole harjoiteltu tuplamarkkeerauksia yhtään... ei kerrassaan ollenkaan. Luotin kuitenkin koiraan, että kyllä se molemmat damit tuo, mutta ei välttämättä tehtävän vaatimalla tavalla :)

Ensimmäisen noudon Onni juoksi hieman yli vaikka markkeerasi heiton hyvin. Toisen noudon eli ensimmäisen markkeerauksen Onni juoksi suoraan oikeaan suuntaan, mutta painoi sata lasissa metrin päästä tuulen yläpuolelta damista ohi. Onni kävi melko kaukanakin, mutta lähti sitten palailemaan takaisin tuulen oikealta puolelta ja löysi damin. Toinen dami tuplasta löytyi siis haulla.

Ohjauksessa Onni juoksi taas damista yli. Tuomari jo hieman ehdotti, että pitäiskö koiraa kutsua lähemmäs, mutta kun me ei olla oikein semmosta vielä harjoiteltu. Lähihakupillityskin on vielä sen verran alkeissa, että Onni ei sen avulla hiljentänyt damin kohdalla. Dami kuitenkin tuli ohjaajalle, mutta ohjaamisesta ei ehkä voida puhua :)

Tuomarin sanojen mukaan Onni on TURBOAHDETTU noutaja.

Hakutehtävä oli viimeisenä ja se meni mielestäni hyvin vaikka kolmen minuutin sisällä löytyi vain neljä damia. Haku oli vauhdikasta ja Onni pysyi hyvin hakualueella. Aikaa meni hieman hukkaan, kun otin Onnin aina luovutuksen jälkeen sivulle, yritin hieman asennon avulla suunnata Onnia ja samalla hieman rauhoittaa tilannetta ennen seuraavaa lähetystä.

Kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen suoritukseen, koska mielestäni koira ja ohjaaja toimivat ihan hyvin tämän hetkisellä tasollaan. Koko hankinomeen lähdettiin täysin harjoitusmielellä ja siihen tilaisuus olikin aivan loistava. Saatiin taas lisää ajatuksia siitä, mitä kaikkea vielä pitää harjoitella :) Ja ennen kaikkea näki miten Onni toimii koetilanteessa (ja kuinka paljon ohjaaja jännittää).

Tulos: Alo pist. 47/60, jaettu 10. sija (29 osallistujaa)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti