sunnuntai 11. huhtikuuta 2010

Viikko 14: pitkiä linjoja ja taipparitreenejä

Tiistain lasikottelun jälkeen pakkasin koirat autoon ja ajeltiin yhden metsäautotien päähän, missä on muutama pitkähkö suora. Talven mittaan kaikki linjaharjoitukset on rajoittunut pisimmillään 70 metriin, joten päätettiin nyt vähän pidentää.
Aluksi lähetin Onnin suoran puoleenväliin hakemaan ensimmäisen damin, minkä jälkeen vuorossa oli koko pitkä linja. Edellisen damin kohdalla huusin vahvistuskäskyn, ja vaikka Onni hidasti ja vähän nuuhki maata tällä kohdalla, jatkoi se kuitenkin loppulinjan hyvällä vauhdilla. Tehtiin välissä vähän seuraamista ja pari damin suussapitoharjoitusta, minkä jälkeen lähetin Onnin hakemaan vielä viimeisen damin. Onni juoksi koko pitkän suoran innokkaasti ja hidastelematta. Damit vietiin Onnin kans yhdessä ja motivoinnin aikana Onni istui ilman remmiä ja katsoi.

Seuraavana päivänä käytiin samassa paikassa harjoittelemassa linjoja. Käytettiin kahta eri suoraa, joista toinen oli kokonaan sula ja toinen vielä ohuen lumikerroksen peittämä. Ensin käytiin sulalla suoralla tekemässä samanlainen harjoitus, kuin edellisenä päivänä. Sitten pidettiin lyhyt hengähdystauko ja vietiin damit toiselle (lumen peitossa) suoralle. Tällä suoralla ei tarvinut tehdä kuin yksi pitkä suora lyhyen jälkeen, koska Onni ei hidastellut ollenkaan ensimmäisen damin paikan kohdalla. Hyvin näytti Onnilla vauhtia ja intoa riittävän pitkähköstä juoksumatkasta huolimatta. Ehkä asiaan vaikuttaa koiran hyvä kunto, joka on hankittu talven aikana metsälenkeillä pitkin pehmeitä hankia :)

Perjantaina käytiin koirien kans kävelemässä metsässä, kumpikin koira pääsi vuorollaan ja toinen odotti autossa. Onnin kans otin damin mukaan ja lenkin aikana pysäytin Onnin pari kertaa pillillä. Onnin pysähdyttyä, heitin damin. Onni pääsi paikaltansa noutoon luvan saatuaan. Pysähdykset sujui hyvin ja tulipahan samalla harjoiteltua markkeerauksia.

Lauantaina oli taipparitreenien ryhmiin jako. Oli tosi mielenkiintoista päästä ensimmäistä kertaa näkemään, miten Onni toimii tilanteissa, joissa on paljon ihmisiä ja muita koiria. Itse tehtävät (luoksetulo ja lyhyt markkeeraus/nouto) olivat helppoja, mutta oli hyvä tilaisuus harjoitella rauhassa istumista ja odottelua vaikka ympärillä oli melkoinen vilske. Onni käyttäytyi mallikkaasti, ei kertaakaan edes puksauttanut vieraille ihmisille. Tehtävät onnistui ihan mukavasti eikä Onni hirveästi häiriintynyt ympärillä olevista tapahtumista, rauhassa istuminenkin onnistui ihan hyvin. Istuessa Onni toki kuunteli ja vilkuili muita koiria, mutta pysyi silti rauhassa paikallaan. Tässä testitilanteessa ohjaaja oli täysin rauhallinen eikä jännittänyt, joten saapas nähdä miten sitten käy, kun ohjaajan jännitysmomentti on hieman korkeampi :) Ohjaajan usko koiran kykyihin on vahva, joten jos jokin menee mönkään, voi allekirjoittanut ainoastaan katsoa peiliin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti