torstai 10. kesäkuuta 2010

Viikko 23: Mukavia juttuja ja vähän haparointia markkeerauksissa

Alkuviikosta käytiin pari kertaa tekemässä linjaharjoituksia, kaksi linjaa (n. 60-80 m)/ harjoitus. Kaksi harjoitusta tehtiin suoralla tienpohjalla, jossa oli hieman korkeusvaihtelua, ja yksi harjoitus tehtiin hiekkarannalla. Onni oli mielissään, kun sai juosta ja kaiken huipuksi sai vielä lopuksi paukkunoudon :)

Torstaina holvasin taas puoli purkillista punkki ja mäkärä -myrkkyä kamppeilleni ja marssin salmen laitamille tekemään hakualuetta Onnille. Muutamaan kertaan harpoin ensin aluetta ja totesin, että alueella ei ollut lintuja pesineen, joten kylvin maastoon muutamisen damia sorsan/tavin siivillä varustettuna sekä pari kestorusakkoa. Maasto oli hivenen haastava, koska alueelta löytyi koivumetsää, heinikkoa ja ah niin ihanaa rytikköä, salmen mutavelliä unohtamatta. Alla olevassa kuvassa on summittainen kaislikossa harpottu arvio hakualueen koosta.

Aluksi Onni teki hakua vain koivikossa ja löysikin kolme damia ihan hetkessä. Sitten se juoksi koivikkoalueen vielä pariin kertaan läpi ja kun ei mitään löytynyt, suunta oli seuraavaksi kaislikkoa kohti. Olin suorastaan ällistynyt, kuinka fiksusti Onni lähti hakua laajentamaan minusta poispäin ja ulos koivikosta. Pari seuraavaa damia löytyikin rytikön reunalta alta aikayksikön, joten lopetettiin harjoitus tyytyväisinä. Onneksi Onni tykkää hakujutuista, koska luultavasti syksyllä niitä tulee eteen paljonkin.

Perjantaina ja lauantaina Onnilla oli täysin vapaata, koska allekirjoittaneen aika meni anopin syntymäpäiväjuhlahumussa :)

Sunnuntaina ajettiin järven rantaan, jossa tehtiin Onnin kans pari vesimarkkeerausta. Markkeerausten kans oli vähän ongelmia. Onni kyllä rannalta markkeerasi ihan hyvin, mutta koska ranta oli hieman ylempänä veden pintaa ja damin väri oli ihan väärä (oranssi), ei Onni enää vedessä ollutkaan varma, että mihin se dami putosi. Onni ui jonkin matkaa ja kääntyi sitten rantaa kohti. Lähetin Onnin uudelleen damille ja taas oli hieman hankaluuksia, mutta onneksi Onni huomasi, että myös vedessä voi hakea, joten se ui hieman ympyrää ja löysi siten damin. Ongelmaa ei olisi välttämättä tullut, jos esim dami olisi ollut valkoinen tai muuten näkyvämpi, mutta oppia ikä kaikki. Kahden päivän vapaan jälkeen Onnilla oli ihan hirveästi säpinä energiaa ja vauhtia, mutta sama määrä olikin sitten pois ällin käytöstä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti