sunnuntai 14. maaliskuuta 2010

Viikon 10 sekalaisia reenejä

Viikko 9 meni Onnin osalta lähinnä sohvalla maaten ja pihalla Muskan kans kaiskaten, mutta tällä viikolla ollaankin sitten touhuttu kaikenlaista. Viime sunnuntaina tehtiin muutama helpohko linja ja markkeeraus yleisön läsnäollessa.

Viikolla harjoiteltiinkin sitten Onnin kanssa kahdestaan. Maanantaina ohjelmassa oli linjoja, joita tehtiin sekä motivoituna, että sokkona. Aluksi siis pihalla tehtiin muutama linja siten, että oltiin Onnin kans viety damit yhdessä. Keskellä harjoitusta käytiin tekemässä pari linjaa sokkona aiemmin kaivamillani juoksuränneillä. Lopuksi otettiin vielä motivoitu linja. Onnista löytyi jo kiitettävästi vauhtia myös sokkolinjoilla (toki apuna oli selkeät urat). Motivoiduissa linjoissa damit olivat joko lumikasan rinteellä tai osittaisen näköesteen takana, mutta matkat eivät olleet hirvittävän pitkiä (30 - 40 m). Linjojen välillä harjoiteltiin hieman sivulla kulkemista.


Tiistaina tehtiin yksi hakuruutu. Piilotin n. 15 damia hakualueelle (n. 30*40 m) siten, että useimmat (värilliset) damit olivat lumikokkareen alla ja osa dameista (valkoisia) oli osittain näkyvillä. Hanki oli niin porkattu, että ainakaaan näkyvien jälkien perusteella Onni ei voinut hakua tehdä. Onni haki oikein mukavasti ja kuuden löytyneen damin jälkeen lopetettiin haku.

Torstaina ohjelmassa oli linjoja suurinpiirtein samanlainen repertuaari kuin maanantaina. Lisäksi Muska oli pihalla hillumassa häiriötekijänä, mutta se ei Onnia haitannut (tilanne olisi ehkä ollut toinen, jos Muskan tilalla olisi ollut joku muu).

Lauantaina käytiin harjoittelemassa markkeerauksia, kun Janne oli heittäjänä. Heittoihin liitettiin oikein autenttiset sorsapillin ränkytykset :) Ensimmäiset markkeeraukset meni ihan ok, mutta sitten Onni livisti. Se istui minun vieressä ja katsoi lentävää damia, sitten jokin sen muutamasta älynystyrästä pyörähti vahingossa väärään suuntaan ja se lähti damin perään. Oikeastaan heti lähdettyään Onni huomasi itsekin, että kaikki ei mennyt, niin kuin piti ja se tulikin heti komennosta takaisin. Asiasta ei tehty kovin suurta numeroa, vaan heitettiin uusi dami ja Onni lähti luvan kanssa noutoon. Maastojen löytäminen kaikenlaisiin harjoituksiin on nyt todella vaikeaa, kun on niin paljon lunta. Markkeeraukset tehtiinkin pellolla, johon Janne oli möyrinyt traktorin kans uria vähän joka suuntaan.




Sunnuntaina käytiin harjoittelemassa linjoja ampujan kera. Kävin ensin Onnin kans viemässä dameja suoran päähän, sitten Janne ampui ko. suuntaan (haulikolla pelkästään nallitettuja panoksia). Tämän jälkeen ohjasin Onnin linjalle. Kahden linjan jälkeen siirryttiin toiseen paikkaan, jossa damit oli valmiiksi viety suoran päästä hieman edemmäksi hankeen (damit olivat näkyvissä). Jälleen Janne ensin ampui ja sitten Onni ohjattiin linjalle. Nämä viimeiset linjat oli aika helpohkoja. Ainoa ongelma oli, että hangessa Onni meni dameille polkua pitkin, joka oli metrin sivussa tarkasta linjasta (pieni suunnitteluvirhe harjoituksen keksijältä).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti