maanantai 22. maaliskuuta 2010

Linjoja ja lähihakupillityksiä, vko 11

Maanantaina oli naapureilla taas ihmettelemistä, kun mittailin pihan laidalle neliön (3*3 m), jonka laidoille asettelin kepit ja niihin sidoin vielä riekaleet mustaa muovipussia. Kaiken lisäksi kolasin kaikki irtolumet ruudun ulkopuolelta. Kaiken tämän tarkoituksena oli aloittaa Onnin kans lähihakupillityksen opetteleminen.

Jätin Onnin istumaan jonkin matkan päähän ruudusta ja piilotin Onnin nähden dameja ruutuun (n. 5 kpl). Tämän jälkeen lähetin Onnin ruutuun ja heti, kun Onni oli ruudussa aloin viheltää lähihakupillitystä. Tai siis ainakin tämä oli tarkoitus, mutta Onni oli jokseenkin kuutamolla koko touhusta. Ensimmäinen virhe, jonka tein, oli viheltää pilliin heti ensimmäisellä kerralla, koska Onni tuli heti takaisn ruudusta. Parilla seuraavalla kerralla kehuin ensin sanallisesti, kun Onni oli ruudussa ja alkoi etsiä dameja, sitten yhdistin kehuihin pillityksen ja lopulta ainoastaan pillitin. Lopulta Onni sai hataran käsityksen jutun juonesta. Iltapäivällä käytiin harjoittelemassa uudestaan, jotta asiasta jäisi vahvempi mielikuva. Harjoitus onnnistuikin jo huomattavasti paremmin.

Tiistaina käytiin harjoittelemassa ihan normaaleja linjoja. Motivoinnin tein niin, että vietiin Onnin kans kahteen eri paikkaan dameja ja sitten lähetin Onnin aikaisemmin viedyille dameille. Toistettiin tätä ikäänkuin kuviona, jolloin linjoja tuli tehtyä viiteen eri paikkaan. Loppuviikko keskityttiinkin ihan vaan ulkoilemiseen ja asioiden sulattelemiseen :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti