lauantai 17. kesäkuuta 2017

Röyhkeä pikku riiviö

Rakas pieni riiviö kasvaa hurjaa vauhtia ja talouden muut asukit natisevat liitoksissaan samaa tahtia. Luonnettakin taitaa tulla yhden koiran tarpeiksi aivan riittävästi. Ensimmäisellä rokotuskerralla käytiin toukokuussa, toista kivestä vielä odotellaan, mutta muuten kaikki oli mallillaan. Samalla reissulla Soku kävi myös itse shoppailemassa itselleen valjaat. Ja kuten miehillä yleensä, oli sovitussessio hieman tuskainen ja halu oli kova parin hyllyyn päässä olevalle herkkulaatikolle.

Ja kun kerta Oulun puolella oltiin, kävi Intokin reenilöimässä tuttujen koirien kanssa ja Sokukin pääsi siis tutustumaan uusiin kavereihin. Hyvin tottuneesti riiviön hampaat tarttuivat mustan labradorin kylkinahkoihin vaikkei se oma musta ollutkaan. Niin ja myös ne Inton reenit sujui hienosti. Ohjelmassa oli mm. ylipitkiä markkeerauksia hiekkamontun rinteessä kasvavaan tiheään männikköön.

Kesän alettua on Soku reenaillut myös ulkohäkissä olemista. Metsässäkin on käyty ja Soku on päässyt reenaamaan tärkeitä taitoja ajamalla Intoa takaa täysi ajohaukku päällä. Into puolestaan on varsin mielissään tästä juoksuleikistä.

Saatiin myös koirakavereita (kolme tyttöä) kylään ja pihalla olikin melkoinen koirapuisto, kun kuusi koiraa touhusi keskenään. Onni rakastui bordercollietyttöön ja masokistimiehen tavoin kiinnostus vain kasvoi, kun sai vähän hammasta takaisin. Jälleen täytyy todeta, että Into on kyllä ihailtavan kohtelias ja fiksu muiden koirien kanssa.



Soku, rakas pieni röyhkeä opportunisti, yritti jossain vaiheessa varastaa bordercollielta varoituksista huolimatta kepin suusta ja turpiinhan siinä tuli. Kulmahampaan puremajälki on huulen sisäpuolella ja huulessa melko komeaksi turvonnut patti. Rapatessa roiskuu ja pieniltä vammoilta ei aina voi välttyä oppimisen tiellä. Onneksi ei sentään mitään suurempaa vekkiä. Ja ne henkiset vekit näyttäisivät olevan olemattomat. Seuraavana päivänä nimittäin kyläiltiin kahden labradoritytön luona ja rohkeasti oli Soku taas havittelemassa luuta toisen suusta. Rupesi vielä haukkumaan vastaan, kun luun syöjä kehtasi murista.

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti